A McLaren az ítéletre vár 2 A McLaren kémkedési ügyével kapcsolatban a Motorsport Világtanács még szeptemberben azt a döntést hozta – persze a 2007-es bajnokságból való kizárás és a 100 milliós pénzbüntetés mellett -, hogy a csapat jövő évi autóját alapos vizsgálatnak vetik alá, Ferrari-hatások után kutatva. A vizsgálat eredménye mára várható, eldőlhet, hogy a McLaren tiszta lappal, előzetes pontlevonással, vagy valamilyen más büntetéssel kezdheti a következő idényt.

A csapat wokingi központjában az elmúlt hónapban az FIA független jogi és műszaki szakértői vizsgálódtak, hogy a döntéshez szükséges információkat összegyűjtsék.

Az FIA elnöke, Max Mosley korábban azt sugallta, hogy ha a McLaren autóján valami “gyanúsat” találnak, akkor a csapat büntetésként negatív pontszámmal indulhat neki 2008-nak, a F1 ura, Bernie Ecclestone azonban nem tartja ezt valószínűnek.

“Max csak annyit mondott a legutóbbi Motorsport Világtanács ülés után, hogy ha az FIA találna valamit a McLaren autóján, akkor lehetséges, hogy megbüntetik őket. De ahhoz először is találni kell valamit, majd azután még a Motorsport Világtanácsnak is rá kell bólintania” – magyarázta Ecclestone.