Csak ejnye-bejnyét kaptak - lesz-e folytatás?

Csak ejnye-bejnyét kaptak – lesz-e folytatás?

A Renault-nak ma a Motorsport Világtanács előtt kellett felenie a McLaren általuk birtokolt műszaki adatait illető kérdésekre. A kémkedési vád alapjául a McLarentől 2006 végén a franciákhoz szerződött mérnök, Phil Mackereth által 11 lemezen eltulajdonított, a wokingiak 2006-os autójára vonatkozó műszaki, és tervrajzok szolgáltak.

A McLaren kémügyéhez hasonlóan – amikor Ron Dennis és csapata jutott a Ferrari titkos adataihoz, a Motorsport Világtanács első alkalommal csak annyit állapított meg, hogy a csapat bűnös a dokumentumok birtoklása miatt, de büntetést nem kapott -, a Renault-t is ennyivel engedték el ma a monacói meghallgatás végén.

Az ítélet indoklását holnap teszi közzé az FIA.

Tegyük azonban hozzá, hogy akkor a Renault főnöke, Flavio Briatore a döntés után felháborodottan büntetést követelt, amelyet végül, az újabb bizonyítékok napvilágra kerülése után a McLaren meg is kapott: Ron Dennis csapatát az FIA kizárta a 2007-es konstruktőri bajnokságból, és 100 millió dolláros pénzbüntetés befizetésére kötelezte.

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore a McLarent perrel fenyegette arra az estre, ha a csapat büntetés nélkül megússza, meglátjuk, hogy a bűnös, meg nem is helyzetből mi sül ki.