Tegnap a franciaországi Paul Ricard tesztpályán különleges élményben volt része a négyszeres ralivilágbajnok Sebastien Loebnek. A Total-Elf szervezésében – mely a Citroën rali-, és a Renault F1-csapatának is partnere – a két gárda versenyzői autót cseréltek. Loeb a Renault világbajnok R26-osát próbálhatta ki, míg Heikki Kovalainen a Citroënbe C4-be ülhetett be.

Loeböt lenyűgözte az F1-es

Loeböt lenyűgözte az F1-es

Loeböt lenyűgözte az F1-es


“Fantasztikus élmény volt! Kicsit olyan, mintha előrehozott karácsony lenne- apa lettem, a múlt hétvégén megszereztem a negyedik világbajnoki címemet, most pedig egy régi álmom vált valóra: Forma-1-es autót vezethettem. Lenyűgözött az aerodinamikai tapadás, teljesen más, mint amihez a raliban hozzászoktam. A Paul Ricard-t már jól ismertem a tavaly Le Mans-ra való felkészülésem miatt, így a legtöbbet hozhattam ki az autóból. Kivételes nap volt ez!” – lelkendezett Loeb, akinek csapattársa, Dani Sordo is kipróbálta az F1-est.

Heikki Kovalainen a Citroën C4-be ült be egy az alkalomra kialakított pályán. A renault-s versenyzőnek, mint minden finnek, a vérében van a rali, de ezúttal segítséget is kapott, méghozzá nem is akármilyet, navigátorként maga Loeb ült be mellé és látta el hasznos tanácsokkal.  

A négyszeres világbajnok adott tanácsot Kovalainennnek

A négyszeres világbajnok adott tanácsot Kovalainennnek

A négyszeres világbajnok adott tanácsot Kovalainennnek


“Nagyszerű nap volt, nagyon élveztem Sebastien autóját. Ültem már ilyen autóban korábban, akkor navigátorként, ez azonban nagyságrendekkel jobb volt! Elég jól ment, annak ellenére, hogy teljesen más érzés ezt vezetni, mint egy Forma-1-est. Sokat beszélgettem Sebastiennel és Danival, nagyon érdekes volt, hogy hogyan irányítják az autót a lassú és gyors kanyarokban, sokat tanultam. Cserébe én is adtam nekik néhány tanácsot az R26-sal kapcsolatban, remélem, hogy ők is élvezték a dolgot!” – mondta az esemény után Kovalainen.