Hamilton kihívja Schumit 2 Michael Schumacher három héttel ezelőtti, barcelonai tesztelése után – amikor mindkét napon a legjobb volt, mikor autóba ült – egyre többen kezelik valódi lehetőségként, hogy a hétszeres bajnok visszatérhet a versenyzéshez. A találgatásoknak újabb tápot adott, hogy az eredeti tervekkel ellentétben Schumi az év utolsó, jerezi tesztsorozatán is részt vesz, két nap múlva.

A McLaren idei szuperújonca már nyáron arról beszélt, hogy hiányzik neki Schumacher a mezőnyből, most pedig szinte visszahívja a német klasszist, mert szeretné őt is legyőzni.

“Nagyon csalódott voltam, amikor Schumacher elhagyta az F1-et, mert ez azt jelentette, hogy nem lesz lehetőségem ellene versenyezni. Kivételes pilóta volt!” – mondta a The Guardiannek tegnap Hamilton.

“Amikor megjöttem, Fernando Alonso volt a bajnok, őt meg is vertem pár futamon. Nagyszerű érzés volt, de biztos vagyok benne, hogy Scumacher legyőzése még jobb lenne! Nagyon szeretnék ellene versenyezni, óriási kihívás, komoly próbatétel lenne” – magyarázta a 22 éves versenyző, aki alig egy pontocskával maradt le idén a világbajnoki címről.