Brawn csak hitegette a Ferrarit

Brawn csak hitegette a Ferrarit

A Ferrari volt technikai igazgatója, Ross Brawn ezen a héten kezdi meg munkáját a Honda csapatfőnökeként a jerezi teszteken.

“Igen, ott leszek kedden. Szeretném megnézni a csapatot, találkozni mindenkivel, és képet kapni a működésről” – nyilatkozta Brawn.

Brawn, aki 2006 végén Michael Schumacherrel egy időben vonult vissza egy egyéves pihenőre, elárulta, hogy nem állt szándékában visszatérni a Ferrarihoz, és nem is a kémügy miatt:

“Nem, a kémügy nem befolyásolt. 2004 végén aláírtam egy kétéves szerződést a Ferrarival, és már akkor tudtam, hogy az lesz az utolsó szerződésem, azzal ér majd véget egy tízéves időszak” – magyarázta a Ferrari sikereinek egyik kovácsa.

A csapatfőnök újra megerősítette azt is, hogy a pletykák ellenére Rubens Barrichellónak nem kell attól tartania, hogy a Honda lecserélné őt Fernando Alonsóra.

“Rubensnek van még egy éve a szerződéséből. Szerintem semmi okunk lecserélni a versenyzőinket, mindketten bizonyították már, hogy képesek futamot nyerni, kiválóan tudnak teljesíteni. Egyáltalán nem aggódom miattuk. A pilótákénál sokkal komolyabb kérdések vannak a csapatnál.”