A Ferrari spanyol tesztpilótája, Marc Gene szerint honfitársának, Fernando Alonsónak a jövőben van esélye arra, hogy az olasz csapathoz kerüljön, de most ez csak hiú remény.

Alonso jelenleg csapat nélkül áll a pilótapiacon, a spanyol valószínűleg egy egyéves szerződést akar kiküzdeni magának, hogy 2009-ben a Ferrariba ülhessen.

“Szerintem ő ilyet nem állított. Különben is, a Ferrarinak megvannak a szerződései: Kiminek még két évre, Felipének pedig háromra. Ez pedig egy olyan csapat, amelyik tiszteletben is tartja, amit aláírt, így 2010 előtt nem lesz szabad hely” – magyarázta a ferraris spanyol.

“Persze megértem, hogy már a következő évben jönne, minden versenyző álma ez” – tette hozzá.

Gene szerint Alonso jobban be tudna illeszkedni a Ferrarinál, mint a McLarennél, annak ellenére is, hogy a kétszeres világbajnok korábban nem egyszer kritizálta a maranellói csapatot.

Gene szerint jobb lenne 2008-ra gondolni

Gene szerint jobb lenne 2008-ra gondolni

Gene szerint jobb lenne 2008-ra gondolni


“Igaz, hogy az elmúlt években kritizálta a Ferrarit, de azt hiszem, azóta változott a hozzáállása, és ezt értékelik is, sok ferraris hasonlóan gondolkodik. Semmi bajunk Alonsóval, nagyszerű versenyzőnek tartjuk” – mondta Gene.

A Ferrari tesztpilótája azonban arra is figyelmezteti honfitársát, hogy rosszul járhat, ha túl sokáig húzza a 2008-ra vonatkozó döntését:

“Tesztelnie kellene a jövő év előtt, és már nem maradt valami sok idő!”