Bár korábban a csapatfőnök, Christian Horner, és a két versenyző, David Coulthard és Mark Webber is komolytalannak nevezték azokat a híreket, miszerint Fernando Alonso a Red Bullhoz tartana, most a tulajdonos, Dietrich Mateschitz elismerte a tárgyalásokat.

Az osztrák üdítőital-milliárdos a svájci Motorsport Aktuellnek beszélt Alonsóval kapcsolatos szándékáról.

Mateschitz három évre szerződtetné Alonsót

Mateschitz három évre szerződtetné Alonsót


“Kétéves szerződést akarunk kötni Alonsóval, egy harmadik szezonra szóló opcióval. Ahogy hallom, a többi csapattal egy évről tárgyal, nálunk ez a lehetőség kizárt” – mondta Mateschitz.

A milliárdos azt is hozzátette, hogy ők szívesen várnak 2009-ig is a kétszeres bajnok megszerzésével, de ha úgy alakul, már jövőre is versenyezhet náluk:

“Akárhogy is, a többi csapathoz hasonlóan, akik közül választhat, mi is komoly lehetőséget jelentünk” – tette hozzá.

Alonso esetleges leszerződtetése jó barátjának, Mark Webbernek lehet nagyon rossz hír, ugyanis bár mindkét Red Bull-pilóta érvényes kontraktussal rendelkezik 2008-ra, de csak a veterán Coulthardé van olyan pontosan fogalmazva, miszerint ő minden versenyen el kell hogy induljon a csapat autójával. Ha tehát jön a kétszeres bajnok, az ausztrál pilóta távozik.

A barátját túrhatja ki

A barátját túrhatja ki


A spanyol a Red Bullon kívül a Toyotával és a Renault-val tárgyal egy egyéves szerződés tető alá hozásáról. A jelentkezők közül volt csapata, a Renault a Red Bullhoz hasonlóan hosszabb távú elkötelezettséget szeretne, a Toyota ajánlatáról nem tudni semmit.