Bár korábban a csapatfőnök, Christian Horner, és a két versenyző, David Coulthard és Mark Webber is komolytalannak nevezték azokat a híreket, miszerint Fernando Alonso a Red Bullhoz tartana, most a tulajdonos, Dietrich Mateschitz elismerte a tárgyalásokat.

Az osztrák üdítőital-milliárdos a svájci Motorsport Aktuellnek beszélt Alonsóval kapcsolatos szándékáról.

Mateschitz három évre szerződtetné Alonsót

Mateschitz három évre szerződtetné Alonsót

Mateschitz három évre szerződtetné Alonsót


“Kétéves szerződést akarunk kötni Alonsóval, egy harmadik szezonra szóló opcióval. Ahogy hallom, a többi csapattal egy évről tárgyal, nálunk ez a lehetőség kizárt” – mondta Mateschitz.

A milliárdos azt is hozzátette, hogy ők szívesen várnak 2009-ig is a kétszeres bajnok megszerzésével, de ha úgy alakul, már jövőre is versenyezhet náluk:

“Akárhogy is, a többi csapathoz hasonlóan, akik közül választhat, mi is komoly lehetőséget jelentünk” – tette hozzá.

Alonso esetleges leszerződtetése jó barátjának, Mark Webbernek lehet nagyon rossz hír, ugyanis bár mindkét Red Bull-pilóta érvényes kontraktussal rendelkezik 2008-ra, de csak a veterán Coulthardé van olyan pontosan fogalmazva, miszerint ő minden versenyen el kell hogy induljon a csapat autójával. Ha tehát jön a kétszeres bajnok, az ausztrál pilóta távozik.

A barátját túrhatja ki

A barátját túrhatja ki

A barátját túrhatja ki


A spanyol a Red Bullon kívül a Toyotával és a Renault-val tárgyal egy egyéves szerződés tető alá hozásáról. A jelentkezők közül volt csapata, a Renault a Red Bullhoz hasonlóan hosszabb távú elkötelezettséget szeretne, a Toyota ajánlatáról nem tudni semmit.