A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore tegnap kijelentette, hogy 2008-ra mindkét mostani versenyzőjét szeretné lecserélni. Míg a finn Heikki Kovalainen nagy eséllyel pályázhat az Alonso által üresen hagyott McLaren-ülésre, addig Giancarlo Fisichellának sokkal sötétebb jövőt hozhat a jövő év.

Az F1-ben 1996 óta versenyző olasz akár versenyzői állás nélkül is maradhat, ha nem talál egy csapatot gyorsan, de Fisichella nem is tétlenkedik, több vasat is tart a tűzben:

“Egyelőre nem tudok semmit, de mindenképp szeretnék a Forma-1-ben versenyezni, úgyhogy most keresgélek. Más lehetőségeket is megfontolok. Ott a Renault, és más csapatok is, de még nem egyeztem meg senkivel” – nyilatkozta a 34 éves versenyző a Gazzetta dello Sportnak.

Fisichellának nincs sok lehetősége, neve eddig csak a Force Indiával kapcsolatban merült fel, állítólag a december eleji jerezi teszteken autóba ül majd a kiscsapatnál. Oda sem lesz azonban könnyű bejutni, ugyanis a silverstone-i alakulat egyetlen szabad helyére féltucatnyi versenyző pályázik, többek között Ralf Schumacher, Christian Klien és Vitantonio Liuzzi.