Addig húzza, míg senkinek sem kell?

Addig húzza, míg senkinek sem kell?

Olasz és spanyol sajtóértesülések szerint újra holtpontra jutottak Fernando Alonso és a Renault tárgyalásai a spanyol visszatéréséről. A spanyol Marca szerint míg a csapatfőnök, Flavio Briatore hajlandó lenne egy évre is szerződést kötni volt versenyzőjével, addig a Renault elnöke, Carlos Ghosn csakis hosszú távú, legalább hároméves kötelezettség vállalását fogadná el.

Egy olasz hírügynökség ezzel egybehangzóan idézi Ghosnt: “Három év vagy semmi”.

A hosszú távú szerződés útjában Alonsónak az a terve állhat, hogy 2009-ben már a Ferrarinál szeretne versenyezni, annak ellenére is, hogy a világbajnok Kimi Räikkönennek 2009 végéig, míg Felipe Massának 2010-ig él a kontraktusa.

“Alonso azt hiszi, hogy a Ferrari várja őt 2009-re, szerintem ez nem fog összejönni neki” – mondja a ferraris lehetőségről Briatore.

De a spanyolnak talán nem is kell messzire tekintenie, a közelebbi jövője is bizonytalannak tűnik, ha elúszik a Renault-üzlet, mert ahogy telik az idő, a szabad helyek mind elfogynak a mezőnyben. A spanyolt hírbe hozták már a francia csapaton kívül a Red Bull-lal és a Toyotával is, azonban az előbbiek többször is kijelentették, hogy ragaszkodnak mostani versenyzőikhez, míg a toyotások tegnap hozták nyilvánosságra, hogy Jarno Trulli mellé leszerződtették a GP2-bajnok Timo Glockot.

Mindezek ellenére Alonso és menedzsere nem aggódnak, talán arra számítanak, hogy a kétszeres bajnok annyira kapós, hogy ha kopogtat valahol, akkor a kedvéért elmozdítanak egy szerződéssel rendelkező pilótát. Egy Alonsóhoz közeli forrás így beszélt a pilóta helyzetéről:

“Mindenki biztos lehet benne, hogy nem marad szerződés nélkül. Időben vagyunk, 15 napon belül minden rendeződik. Márciusig még bármelyik csapat lecserélheti a versenyzőjét” – nyilatkozta kicsit ellentmondásosan a spanyol El Mundo Deportivónak a névtelen bennfentes.