Hivatalos: Glock az új pilóta

Hivatalos: Glock az új pilóta

Bár több alkalommal is felmerült már, úgy tűnik, hogy a Toyota sem vár örökké Fernando Alonsóra. A kölni csapat a hírek szerint hétvégén bejelenti a jövő évi felállást. A veterán olasz, Jarno Trulli mellé az idei GP2-bajnok, Timo Glock érkezik.

A BMW volt tesztpilótájának szerződtetését eddig a csapattal érvényben lévő kontraktusa tette bizonytalanná, de múlt pénteken ez is megoldódott – az FIA szerződéssekkel kapcsolatos döntőbírósága tisztázta az ügyet. A 25 éves német pilóta 2004-ben már részt vett néhány Forma-1-es futamon a Jordan színeiben, majd 2005-ben Amerikába ment, ahol a ChampCar sorozatban elért 8. helyezésével az év újonca címet is elnyerte. Glock tavaly óta a GP2 sorozatban versenyzett, 2006-ban a 4. helyen végzett, idén pedig nagy csatában a bajnokságot is elhódította.

“Nagyszerű érzés újra Forma-1-es versenyzőnek lenni, nagyon várom az új kihívást. Nagyon háláas vagyok a Toyotának amiért hisznek bennem. Az eddig látottak alapján jól, úgy hiszem, hogy képesek leszünk együtt dolgozni, és fejlődni. Bár 2004-óta nem versenyeztem az F1-ben, de rendszeresen teszteltem, ezért úgy gondolom, hogy nem tart majd sokáig visszarázódni. A GP2 bajnokaként igazi megtisztelteés visszatérni a Forma-1-be, Nico Rosberg és Lewis Hamilton [korábbi GP2-bajnokok] teljesítménye nagyon bátorító, remélem én is jól teljesítek majd jövőre!” – mondta Glock.

A csapat hivatalosan a Toyota Fujiban megrendezendő hétvégi ünnepségén mutatja majd be új versenyzőjét, és ha sikerül megegyezniük a BMW-vel, akkor a német már a december eleji jerezi teszteken vezetheti is az autót.