A Toyota a hírek szerint január 10-én, a csapat székhelyén, Kölnben mutatja majd be 2008-as autóját. A TF108-ról az ígérik, hogy nagy előrelépés lesz az idei, kevéssé versenyképes autóhoz képest.

“A 2008-as autónk nagyon más lesz. Nem mondanám, hogy forradalmi, mert a természet is csak a folyamatos fejlődést ismeri, senki nem lesz egyik pillanatról a másikra hülyéből intelligens vagy fordítva. Szóval az autó eléggé különbözni fog [a mostanitól], de folyamatos, a tapasztalatokon alapuló fejlődés eredménye lesz. A fejlesztést nagyon korán, már januárban elkezdtük” – magyarázta a Toyota kasztnifelelőse, Pascal Vasselon.

A nagyon új autó mellett új pilóták is érkeznek a csapathoz, Jarno Trulli mellett, miután végre tisztázódott, hogy  a BMW-hez nem köti szerődés 2008-ban, feltehetőleg az idei GP2-bajnok, Timo Glock versenyez majd, azonban Fernando Alonso szerződtetése sem zárható ki teljesen. Ha versenyzői ülés még bizonytalan is, az már biztos, hogy jövőre új teszt- és tartalékpilóta érkezik a csapathoz.

Az új tesztpilóta, Kobayashi

Az új tesztpilóta, Kobayashi

Az új tesztpilóta, Kobayashi


A poszt korábbi birtokosa, Franck Montagny ezen a héten, a barcelonai teszten búcsúzott a csapattól, helyét 2008-ban a japán Kamui Kobayashi veszi át. A 21 éves versenyző a Toyota utánpótlásprogramjának neveltje, hasonlóan a Williamsnél ügyesen elhelyezett Kazuki Nakajimához.