A Honda tegnap bejelentette, hogy november végétől a Ferrari volt technikai igazgatója, Ross Brawn veszi át a csapatfőnöki posztot. A brit szakember egyik első nyilatkozatában tisztázta is az elmúlt hetekben felbukkant találgatásokat, amelyek a csapat jövő évi felállásáról szóltak.

Bár a Honda még nyáron bejelentette, hogy a brazil Rubens Barrichellóval 2008-ra is szerződést hosszabbítottak, az utolsó futamok környékén felröppentek olyan hírek, miszerint az “öreget” mégis inkább elküldenék, mert állítólag már hiányzik belőle a tűz, és idén – pályafutása során először – pontot sem szerzett.

Brawn azonban még tegnap tiszta vizet öntött a pohárba:

A Ferrarinál már dolgozott Brawn-nal

A Ferrarinál már dolgozott Brawn-nal

A Ferrarinál már dolgozott Brawn-nal


“A pilótakérdés nem kérdés. Annak idején Rubens ugyanolyan gyors volt, mint Michael [Schumacher], Jenson [Button] pedig kivételes! Ugyanolyan jók, mint bárki más! Bízzunk benne, hogy megfelelő autót tudunk alájuk tenni ahhoz, hogy jól végezzék a munkájukat!” – mondta az újdonsült csapatfőnök.

A nyilatkozat alapján úgy tűnik, hogy Barrichello és Brawn legalább még egy idényt együtt dolgozik a Ferrarinál közösen eltöltött hét év után. A legjobb új főnök a régi főnök…