Ő lesz a Honda megmentője?

Ő lesz a Honda megmentője?

A Honda ma hivatalosan bejelentette, hogy jövőre a Ferrari volt technikai igazgatója, Ross Brawn veszi át a csapatfőnöki feladatokat.

A schumacheri aranykor kulcsfigurája, a hétszeres világbajnokkal egy időben, tavaly év végén távozott a Ferraritól, egyéves szabadságra. Már a 2007-es szezon elején megindultak a találgatások, hogy melyik csapathoz tér vissza a brit szakember, a Ferrarin kívül a Honda is a jelöltek között volt, azonban Brawn ragaszkodott ahhoz, hogy számára a maranellói csapat az első.

Brawn azonban azt is meglebegtette, hogy a csapatfőnöki széket fogadná csak el, kisebb feladatot nem vállal. A hírek szerint a két fél tárgyalásai október közepén akadtak el, a mostani bejelentés alapján végleg.

“A Hondának fényes öröksége van a Forma-1-ben, a potenciáljuk kiteljesítése pedig egy fantasztikus kihívás számomra. A csapat már sokat tett a jövőjéért, jelentős időt áldozott arra, hogy a megfelelő személyeket és erőforrásokat gyűjtse össze a céljai elérésére. Alig várom, hogy ezekkel a tehetséges emberekkel dolgozhassunk a Honda győzelemre vezetésén” – nyilatkozta Brawn.

Az eddigi csapatfőnök, Nick Fry, aki a Honda F1 igazgatói székébe ül át, nagyon elégedett az idén elvégzett “fejvadászattal”, amire Brawn megszerzése tette fel a koronát:

“Az elmúlt fél évben az egyik fő feladatom volt, hogy új tehetségeket hozzak a csapathoz. Számos kulcspozícióba neveztünk ki új személyeket. Ross Brawn csatlakozása nagyon jó zárása a csapat vérfrissítésének. Rosst senkinek sem kell bemutatni, a bajnokságok nyerésében szerzett tapasztalata nagyon fontos lesz számunkra, örülök, hogy együtt dolgozhatunk azon, hogy a Honda újra versenyben legyen.”