A történetem (My Story) ez a címe Lewis Hamilton első életrajzi könyvének, amit a héten mutattak be a Trafalgar Hotelben, Londonban. Ez annál is érdekesebb, mivel a  Forma-1-es világbajnoki címért az utolsó versenyig harcban álló fiatal brit versenyző még csak 22 éves.

Hamilton szinte az egész világot megdöbbentette tehetségével, hiszen pályafutása első kilenc F1-es futamán mindannyiszor felállhatott a dobogóra. 2007-ben négy futamot nyert igencsak erős ellenfelek előtt.

Életrajzi könyvében nemcsak pályafutást ismerhetjük meg, de őt magát is, őszintén beszél érzelmeiről, problémáiról a pályán belül és azon kívül. Beszámol persze az idei év eseményeiről is, és kitér csapattársa Fernando Alonsóval való viharos kapcsolatára is. Elmeséli, hogy próbált meg közeledni a csendes, visszahúzódó, és hogy an változott meg a kapcsolatuk.

A Hungaroringen elszabadult a pokol

A Hungaroringen elszabadult a pokol

A Hungaroringen elszabadult a pokol


“Biztos vagyok benne, hogy Fernando nem örült, hogy ennyire jó voltam, és ennyire figyeltek rám az év elejétől. Kétszeres világbajnokként érkezett a McLarenhez, korábban pedig sosem találkozott a csapatán belül igazi kihívással. ” – írja könyvében.  

Hamilton elismeri, hogy Monacóban a csapat utasítása ellenére, – amikor Fernando mögött autózva azt kérték tőle egyszerűen hozza be a 2. helyen az autót- üldözte a spanyolt illetve Ron Dennis kérése ellenére sem engedte el a Hungaroringen csapattárást az időmérőn. “Hol van? Nem fogok azért lassítani, hogy lépést tudjon tartani velem. Éreztem, hogy Ron mérges, de Fernando messze volt. Így folytattam.”

Csak 22 éves

Csak 22 éves

Csak 22 éves


Részletesen beszámol a Magyar Nagydíjon kirobbant botrányról, leírja például, hogy nem akart összeveszni csapattársával, sőt utána ő hívta fel Alonsót: ” Találkoznunk kellene nem? Nincs veled problémám, de tisztáznunk kell a dolgokat. Egyetértett, így Törökországban a szobájában találkoztunk?…Kezet ráztunk….,de a felszín alatt semmi sem változott.”

A könyv ára 19 font (6800 forint), amit most durván féláron lehet e legtöbb helyen akciósan megvenni, egyelőre angol nyelven. Hamilton állítólag 2 millió dollárt, azaz 345 millió forintot kapott a kiadótól a jogokért.