Állítólag a Mercedes Lewis Hamilton mellé egy német pilótát szeretne szerződtetni a csapatot egy év után elhagyó Fernando Alonso helyére. A legnagyobb esélye Adrian Sutilnak és Nico Rosbergnek van. Ám felmerült egy harmadik, az eddig legsikeresebb német Forma-1-es pilóta, Michael Schumacher neve is.

A Ferrari klasszisát Partick Head a Williams csapat társtulajdonosa ajánlotta a McLaren figyelmébe. “Miért nem hozza vissza a McLaren Michael Schumachert a nyugdíjból? Michael továbbra is fitt, és biztos vagyok benne, hogy számára unalmas a bokszutca falánál ücsörögni.”

Head nyilatkozata nagy valószínűséggel inkább arra szolgál, hogy elterelje a figyelmet Rosbergről, akit a Williams szeretne megtartani, de a McLaren-Mercedes ajánlatával nem biztos, hogy tudnak versenyezni. Ez azonban nem akadályoz meg senkit, hogy elmondja a témáról a véleményét.

Rosberget védi a Williams

Rosberget védi a Williams


“Nagyon szerencsés lennék, ha Michael visszatérne” – mondta Bernie Ecclestone, aki hozzátette: “Képzeljék csak el azt a párost, Michael Schumacher Lewis Hamilton ellen. Fantasztikus lenne! Ezért érdemes dolgozni.”  

Nem szabad elfelejteni, hogy a 2006 végén visszavonult Michael Schumacher nagyon jó kapcsolatban van Norbert Hauggal és a Mercedesszel, hiszen pályafutása elején 1989-ben után bekerült a Mercedes-Benz pilótaképző programjába. Annak az volt a célja, hogy versenyzőket neveljen ki a Mercedes számára, ha az beszáll a Forma?1-be, ami 1993-ban meg is történt. Korábban Alain Prost és Niki Lauda is egy év kihagyás után visszatért a Forma-1-be és sikerült újra világbajnoki címet szerezniük.

Willi Weber a hétszeres bajnok menedzsere azonban abszurdnak nevezte az ötletet: “Michaelnek szerződése van a Ferrarival és kedveli a munkáját. Bár valószínűtlen, de ha vissza akarna térni a versenyzéshez, csak a Ferrarival tenné.”  

“Alaptalanok ezek a találgatások” – ezt már Sabine Kehm, a korábbi pilóta szóvivője mondta. “Michael tanácsadó a Ferrarinál, ahol remekül érzi magát, nem akar váltani.”