Mario Theissen, a BMW Sauber csapatfőnöke szerint a következő lépés az első futamgyőzelem megszerzése 2008-ban, miután idén a Ferrari és a McLaren mögött megkérdőjelezhetetlenül a bajor-svájci csapat volt a harmadik erő.

“Remélem, hogy a végén akár még egynél többször is győzhetünk, de tudjuk, hogy milyen nehéz lesz, mert a Ferrari és a McLaren is nagyon rég a csúcson van, előnyben vannak a tapasztalatuk miatt. Kemény dió lesz elkapni őket” – mondta Theissen.
 
A feladat végrehajtását a középmezőnybeli riválisok – a Toyota, a Honda, a Renault – is nehezíthetik jövőre, akik idén mind egyszerre múlták alul önmagukat, sőt a csapatfőnök a feltörekvő Williamsszel és Red Bull-lal is számol:

“Nemcsak, hogy a riválisaink nem toporognak egy helyben, de [a kisebb csapatoktól] ők is nagy nyomás alatt állnak.”

A csapatfőnök azt is bevallotta, hogy ő is aggódik egy Renault- vagy Honda-féle hirtelen formaromlástól:

Theissen hátrafelé is figyel

Theissen hátrafelé is figyel


“A Forma-1-ben a csúcsra vezető út általában elég lassú, de ha a lejtőre kerülnek a dolgok, akkor az nagyon gyorsan megy!”

Theissen azt is elárulta, hogy a BMW Sauber jelentősen kisebb költségvetéssel dolgozik most, önálló csapatként, mint amennyit néhány évvel ezelőtt a Williamsszel közös együttműködésre költöttek a bajorok, sőt a tavalyi pénznél is kevesebből gazdálkodtak idén.

“Nem fogjuk növelni a költségvetést. A tesztkorlátozások, a motorok tartósságának növelése és az egységesített technológia mind hozzájárultak ehhez” – magyarázta a német szakember.

A BMW Sauber a 2008-as autó fejlesztésén már augusztus óta dolgozik, jövőre pedig, a mezőnyből elsőként, már január közepén leleplezik az új járgányt.