A mindent eldöntő Brazil Nagydíj előtt a mclarenes Lewis Hamilton 107 ponttal vezeti a világbajnoki küzdelmet, a második helyen csapattársa, Fernando Alonso áll, de 100 pontjával még a ferraris Kimi Räikkönennek is esélye lehet a cím megszerzésére vasárnap.

Növelheti a finn esélyeit, ha csapattársa, Felipe Massa elfogadja a támogató szerepet, és ha lehetősége lesz, feltartja Hamiltont – tegyük azért hozzá, hogy a brazilnak nem nagyon van ínyére segítői beosztás. A brit újonc azonban nem aggódik emiatt:

“Nem igazán gondolok erre. Massa a saját dolgával foglalkozik majd, és talán, ha a csapat megkéri, akkor megpróbálhat akadályozni. De ha Kimi is vezet, őt pedig Felipe követi, és engem feltart, az sem nagy baj. Elég ötödikként végeznem, nem nagy ügy.”

“Nem úgy megyek oda, hogy ezen gondolkodok: ‘a fenébe, még Felipére is figyelnem kell!’ Azért megyek, hogy mindenkit legyőzzek. Szerintem most is úgy kell nekimennem a hétvégének, hogy nekem kell megszereznem a polet-t, a vezetést, és végül a győzelmet” – nyilatkozta Hamilton a brit Observernek.

Bár legutóbb Hamilton a Kínai Nagydíjon épp a teljes győzelemért vállalt túl nagy kockázatot, és esett ki a teljesen elhasználódott gumik miatt, azért azt is tudja, hogy most nem csak a futamgyőzelem számít:

“A végső eredményre is gondolok majd: a világbajnokság megnyerésére, és nem a futamgyőzelemre. Persze azért győzni megyek.”