A Brazil Nagydíjon a Renault főnöke szerint Fernando Alonso viszi el a bajnoki címet. Flavio Briatore biztosan szívesen szerződtetne egy háromszoros bajnokot jövőre…

“Most nagy a nyomás mindhárom versenyzőn, de az élen állón a legnagyobb. Szerintem még mindig Fernando a favorit. Tapasztalt, korábban is végigcsinálta már ezt, és mindig is gyors volt Brazíliában, ami egy különösen nehéz pálya. Szerintem fair módon bánnak majd vele, ő pedig elég erős fejben ahhoz, hogy elvigye a győzelmet. Persze sok más tényező is beleszólhat: az időjárás, Massa, és még más csapatok is. Drámai hétvége lesz, fantasztikus F1-show!” – mondja Briatore a verseny előtt.

Giancarlo Fisichella, aki a hétvégén Mexikóvárosban több mint 300 ezer ember előtt tartott bemutatót a Renault roadshowjának keretében, örömmel megy Brazíliába:

“Ez az egyik legkülönlegesebb Forma-1-es pálya, nagyon izgalommal térek vissza. Az elmúlt két évben itt nyertük meg a bajnokságot, és ez volt az első futamgyőzelmem színhelye is, még 2003-ban. Szeretem az országot, a várost, és a pályát is: komoly kihívás, a légkör pedig óriási. Remélem idén is szép élményeink lesznek!”

Heikki Kovalainen az egyetlen versenyző a mezőnyből, aki eddig az összes futamot befejezte idén, szeretné, ha a százszázalékos teljesítményt a Brazil Nagydíjon is meg tudná őrizni. Bár a Kínai Nagydíjon megszakadt a hét futam óta tartó pontszerzési sorozata, de a finn az utolsó versenyen mindent belead majd:

“Ez az utolsó lehetőségünk arra, hogy megmutassuk, mit tudunk. Az ember csak annyira jó mint a legutóbbi futama, ezért fontos, hogy egy jó eredményt vihessek magammal a téli időszakra, és talán a csapat is lendületet kaphat ettől. Kemény év volt ez mindannyiunknak a Renault-nál, de sikerült fejlődnünk. Brazíliában sokszor volt már sikeres a csapat, és bár ez nem jelent semmit, talán szerencsénk lesz. Remélem, küzdhetünk a BMW-vel, és erős, agresszív versenyt futok majd” – ígéri Kovalainen.