A jövő hétvégi Brazil Nagydíjon Lewis Hamilton ellátogat az 1994-ben elhunyt Ayrton Senna sírjához. A brit újonc a Sao Paolo-i Morumbi temetőben szeretne tisztelegni a volt mclarenes bajnok emléke előtt.

Hamilton nagy példaképe Senna, még sisakjának festése is majdnem megegyezik a brazil fenoménéval.

“Mindenképp meg szeretném ezt tenni. Nagyon megindító lenne odamenni. A verseny után gondolom, mert fontos, hogy a futamon tiszta legyen a fejem, ez [a látogatás] pedig túl érzelmes lenne” – nyilatkozta tegnap Hamilton.

Tegyük hozzá, hogy példaképe, Senna ennél szebben intézte hasonló ügyét: amikor még életében ő látogatott el bálványa, az 1968-ban elhunyt bajnok, Jim Clark emlékhelyére, nem verte nagydobra a dolgot, sőt kimondottan kerülte a sajtófelhajtást.

Hamilton hazai rajongóinak is üzent, akik már tűkön ülve várják, hogy Damon Hill 1996-os győzelme után újra brit világbajnokot ünnepelhessenek:

“Elnézést kérek, amiért ilyen sokáig feszültségben tartom őket, de nagyon bízom benne, hogy végül elégedettek lesznek! Sosem állítottam, hogy győzni fogok, de amíg keményen dolgozok, meglesznek az eredmények. A Forma-1 a motorsport csúcsa és bármi történhet. Még csak 22 éves vagyok, úgyhogy itt leszek egy darabig.”