Már vasárnap arról szóltak a hírek, hogy a williamses Alexander Wurz abbahagyja a versenyzést, tegnap délután pedig hivatalosan is bejelentette az osztrák, hogy itt a vége.

Az F1-Terminátor visszavonul

Az F1-Terminátor visszavonul


“Szeretném bejelenteni visszavonulásomat a Forma-1-ben való versenyzéstől. Szeretném megköszönni a családomnak, a szurkolóimnak, a Williamsnek és a korábbi csapataimnak, és a sajtónak szintén, a pályafutásom alatt kapott támogatást.”

“Mindig úgy tartottam, hogy a Forma-1 küzdelmes világában akkor kell abbahagyni, amikor az emberben kételyek merülnek fel. Már az idény korábbi szakaszában így éreztem, ezért úgy döntöttem, hogy itt az idő megtenni a bejelentésemet. Szeretném megköszönni a csapatnak, hogy elfogadták a döntésemet, és a legjobbakat kívánom nekik az idény utolsó versenyére!” ? áll Wurz közleményében.

Az osztrák versenyző nem zárta ki, hogy Forma-1-es tapasztalatait a jövőben is kamatoztatja valamilyen formában, és azt is megemlítette, hogy esetleg újra autóba ül, például a Le Mans-i versenyen (amelyet egyébként még F1-es karrierje előtt már megnyert egyszer). A felszabaduló idejét a közlekedésbiztonság népszerűsítésének kívánja szentelni.

Az év utolsó újonca

Az év utolsó újonca


A Brazil Nagydíjon Wurz helyett a Williams eddigi tesztpilótája, a japán Kazuki Nakajima versenyez majd. A 22 éves versenyző idén a GP2-sorozatban a 7. helyen végzett, a Williamsnél pedig öt alkalommal vezetett a pénteki szabadedzéseken, és több mint 7000 km-t teljesített a teszteken.

“Remélem, hogy mostanra elég jól ismerem már az autót, és szerencsére Sanghajban vezethettem pénteken is. Szeretném ezt a lehetőséget két kézzel megragadni, és egy jó szerepléssel meghálálni a csapat belém vetett bizalmát” – mondta Nakajima.