Maga vezette a gépet

Maga vezette a gépet

Szombaton vesztette életét Colin McRae, 1995 ralivilágbajnoka, miután a saját maga által vezetett helikopterével lezuhant. Egy napra rá korábbi csapatfőnöke, Dave Richards, akivel a Subarunál bezsebelték a bajnoki címet, hasonló balesetet szenvedett.

Richards, aki korábban a Honda Forma-1-es csapatát irányította, jelenleg pedig az új Prodrive csapaton dolgozik, megúszta az esetet. Richards is maga vezette a gépet, amellyel éppen a hétvégi Forma-1-futamról tartottak haza, és csak a felesége volt vele, amikor az tönkrement.

“Valami meghibásodott az erőátvitelben. Nem akartunk tovább Spában maradni, a Colinnal történtek miatt, ezért hamarabb haza akartunk indulni. A stanstedi reptér közelében voltunk már, amikor egy csattanást hallottunk a gép hátsó részéből. Épp a légi irányítással beszéltem akkor, így azonnal segítséget kértem, és a mentők percek alatt a helyszínre értek. Aztán minden tönkrement, de le tudtam tenni a földre a gépet, majd az oldalára borult” – mondta Richards, aki hozzátette:

“Néha szerencsés vagy, néha nem. Sajnos Colin nem volt az.”