Flavio Briatore korábban az Olasz Nagydíj idejére ígérte, hogy megnevezi a Renault 2008-as pilótapárosát. Ez most nem történt meg, világos, hogy a nagyhangú olasz a kémügy végkimenetelére vár, keselyűként figyeli, hogy mikor múlik ki a McLaren, hogy aztán csipegethessen a maradványokból.

Bár azt már tudjuk, hogy Alonso adta a McLaren elleni bizonyítékot az FIA-nak, miután a szervezet erre levélben szólította fel, de vannak akik felvetik, hogy Flavio Briatore adta a tippet arról, hogy a levelezés egyáltalán létezik. Ez a verzió persze feltételezi, hogy a spanyol és volt csapatfőnöke összedolgoznak azért, hogy a világbajnok idén távozhasson a McLarentől – értelemszerűen vissza, a Renault-hoz.

Briatore azt ezt firtató kérdésre röviden válaszolt egy svájci újságíró kérdésére: “Semmi közöm ehhez!”

A semminél azért biztosan több, ugyanis több irányból is érkeznek olyan hírek, hogy a Renault már tárgyal a McLarennel Alonso visszaszerzéséről. Az egyik ilyen hír forrása állítólag a csapat tesztpilótája, az ifjabb Nelson Piquet, aki azt találta mondani, hogy a Renault elnöke jelentette ki, hogy a tárgyalások előrehaladott állapotban vannak a két gárda közt.

Tegnap beugrott Ron Dennishez

Tegnap beugrott Ron Dennishez

Tegnap beugrott Ron Dennishez


További adalék, hogy Flavio Briatore pénteken egy tízperces megbeszélés után távozott a McLaren motorhome-jából.

Azt talán nem kell mondanunk, hogy a Renault főnöke jól járna a McLaren elítélésével, 2007-es vagy akár 2008-as kizárásával – ez talán jövő csütörtökön kiderül -, de az is biztos, hogy a tétek egyre magasabbak és hogy a sport nem heveri ki könnyen az idei botrányokat.