A 2008-as Forma-1-es mezőny tizenkettedik csapataként nevező Prodrive talán végre sínen van. A David Richards által gründolt új csapat eddig inkább csak be nem váltott ígéretekből állt, de a hírek szerint talán mégis lesz belőle valami.

Jövőre a szabálymódosítások szerint teljesen legális lesz a kasztnik csapatok közti adásvétele, így az új csapat, a Prodrive egy másik F1-es alakulattól vásárolná majd az autóját, a korábbi elképzelés szerint az eladó a McLaren lesz. Bár az üzlet bejelentését eredetileg júliusra ígérte a volt BAR Honda-főnök, az akkor elmaradt. Richards most azt állítja, hogy az autó szállítóját hivatalosan szeptemberben jelentik be. A megállapodás a brit The Times szerint is már csak napok kérdése.

“A McLaren a három lehetőségünk közül csak az egyik, de a legvalószínűbb. Most még nem jelenthetünk be semmit, de a tárgyalások nagyon jól haladnak, 2008-ban mi is ott leszünk a rajtrácson” – mondta Richards.

A The Times szerint az McLarentől vásárolt autó miatt a Prodrive költségvetése “alig” 60 millió dollár lesz majd, szemben a nagy csapatok 4-500 milló dolláros évi keretével, B-csapatként az az előnye is meg lehet az új gárdának, hogy szponzorait a McLarenről lemaradt jelentkezők közül választhatja.ok pedig azok közül kerülhetnek ki, akik lemaradtak a McLarenről.