3-5 százalék kell még a győzelemhez

3-5 százalék kell még a győzelemhez

Tavasz óta húzódott a BMW Sauber és Nick Heidfeld szerződéshosszabbítási ügye, de most végre pont került a történet végére, a csapat hivatalosan bejelentette, hogy a német versenyző jövőre is náluk marad. Míg a csapatfőnök, Mario Theissen korábban saját protezsáltjának, Sebastian Vettelnek tartogatta a helyet, az utóbbi hetekben a McLarentől akár az év végén távozó Fernando Alonsót hozták hírbe Heidfeld autójával. Alonsónak ezután másfelé kell nézelődnie.

“Nick és Robert [Kubica – a másik versenyző] erős teljesítményt nyújtottak idén. Döntő szerepük van abban, hogy a BMW Sauber a stabilan a harmadik legerősebb csapat a Forma-1-ben. 42 bajnoki pont és a két dobogós helyezés mindent elmond Nick teljesítményéről. Nagy tapasztalatának köszönhetően alapvetően járul hozzá a csapat fejlődéséhez” – mondta Mario Theissen.

Heidfeld, most, hogy a helyzete biztos, nagyon örül és szívvel-lélekkel kíván ezután is a csapatnak dolgozni, a jövővel kapcsolatban nagyon optimista:

“Mindig is a BMW-nél akartam folytatni a versenyzést, és soha nem kételkedtem benne, hogy ez így is lesz. Nagyszerű egy csapat felépítéséhez hozzájárulni. Az elmúlt két évben elért fejlődés hatalmas ösztönzést jelent számomra. Komoly ambícióim vannak, és úgy gondolom, hogy ezeket meg is valósíthatom a BMW Saubernél.”