Ma minden eldőlhet

Ma minden eldőlhet

Miután a Ferrari azonnal visszautasította a McLaren ajánlatát a kémügy csapatok közti rendezésére, így az a FIA fellebbviteli bíróságán folytatódik majd, legalábbis Ron Dennis így hiszi.

“Talán szeptember második hetében lesz [a tárgyalás], de mi sem tudjuk” – mondta a McLaren-főnök.

A kémüggyel kapcsolatban pedig ezt nyilatkozta:
“Először is, azt hiszem helytelen ezt kémügynek nevezni. Világos a helyzet, a Ferrari egyik alkalmazottja információkat juttatott a McLaren alkalmazottjának, teljesen függetlenül a csapatoktól.”

“Hogy hatással volt-e rám az ügy? Igen, lehet mondani. Különösen bántó, amikor valaki jön, és kétségbe vonja a csapatom tisztességét” – nyilatkozta Dennis.

Márpedig nem is csak a Ferrari irányából vádolják a csapatot, a Renault-főnök, Flavio Briatore is a McLarent tartja a bűnösnek. Amint kiderült, hogy az ügy fellebbezésre kerül, az olasz szakember jelezte, hogy csapatszinten képviseltetik majd magukat a tárgyaláson, és arról is beszélt, hogy nem hisz a wokingiak ártatlanságában:

“Dennis azt állítja, hogy ártatlan, de ez nehezen hihető. Nem hiszek a jóhiszeműségében. A csapatoknál mindenki tud mindenről. Főleg, ha a szóban forgó dosszié ilyen szintű. Amikor egy tizedmásodpercen múlhat minden, akkor a legapróbb információ is számít. Ha Ron Dennis tudott a papírokról, szólnia kellett volna Jean Todtnak és a FIA-nak.”

Az olasz azt sem érti, hogy Mike Coughlan mit keres még a McLarennél, miközben a Ferraritól azonnal kirúgták az ügyben érintett Nigel Stepney-t.

“Nagyon súlyos dolog, hogy még mindig nem rúgták ki. A csapatok igazgatóinak már rég azt kellett volna mondaniuk, hogy az ilyeneknek nincs helyük a Forma-1-ben” – mondta Flavio Briatore.