A Ferrari felemás eredménnyel zárta a Magyar Nagydíjat. Kimi Räikkönen második lett, de a brazil Felipe Massa mindössze egyetlen helyet javítva a versenyen a 13. pzícióban fejezte be a futamot.

A McLarenre kirótt büntetésnek köszönhetően a Ferrari kicsit feljebb zárkózott a konstruktőri bajnokságban, a hátrányt 20 pont alá csökkentve (138-119), de a pilóták továbbra is komoly hátrányban vannak az élen álló – és a Magyar Nagydíjat megnyerő – Lewis Hamilton mögött. A tegnapi eredmények alapján Räikkönen 20 ponttal, míg Massa 21-gyel van lemaradva.

Az örömtelen második

Kimi a harmadik helyről rajtolt tegnap, rögtön a startnál meg is előzte a BMW-s Nick Heidfeldet, de az előtte autózó Lewis Hamiltonnal egyszerűen nem boldogult.

“Elég unalmas verseny volt, csak mentünk egymás mögött, vártuk, hogy történjen valami. Semmi sem történt, úgy fejeztük be a futamot, ahogy elkezdtük. Az autónk talán nem volt a legalkalmasabb erre a pályára” – mondta a verseny után a finn pilóta.

“Borzalmas verseny volt”

Felipe Massa, aki a csapat hibájából – nem tankolták meg a kiállásánál! – csak a 14. időt autózta az időmérőn,  végigszenvedte a hungaroringi futamot, legszívesebben elfelejtené az egészet, inkább előretekint:

“Borzalmas verseny volt, nincs rá jobb szó. A rajtnál sikerült előznöm, de az első kanyarban visszaestem. A következőben megpróbáltam megelőzni Wurzot, de kiszaladtam a pályáról és Sato is elment mellettem. Ezzel el is párologtak az esélyeim. Felejtésre érdemes hétvége volt, de nem vesztettem el az önbizalmam. Tudjuk, hogy jó az autónk, amint lehet, győznünk kell, már Törökországban is. Nem adhatjuk fel!”

Nem lesznek bajnokok

Elúszik a bajnokság

Elúszik a bajnokság

Elúszik a bajnokság


A csapatfőnök, Jean Todt sem repesett az örömtől az eredményt látva, és arra figyelmeztet, hogy ha nem teljesítenek tökéletesen hibátlanul ezután, a bajnoki remények elszállnak.

“Egy második és egy tizenharmadik helyezés a sovány haszna ennek a nagydíjnak. Elkeserítő ez, látva, hogy milyen versenyképes volt Kimi, és az is bebizonyosodott újra, hogy kulcsfontosságú az élről indulni.”

“Az idény hátralévő részében meg kell próbálnunk mindkét versenyzőnket folyamatosan a dobogóra juttatni, hogy behozzuk a lemaradásunkat mindkét bajnokságban. Mindenünk megvan ehhez – a csapat, az autó, a pilóták – de nem mindig sikerült ezeket a legjobb eredménnyel összehozni. Ha továbbra sem megy, akkor nem nyerünk a bajnokságokban” – mondta a francia szakember.