Az autópályán is készülnek a Forma-1-re 2 Annak érdekében, hogy a versenyre várhatóan nagyszámban kilátogató szurkolók az autópályákon fennakadás nélkül érjék el a Hungaroringet, az Autópálya-kezelő fokozottan készül: a diszpécserszolgálat, a Call Center és az érintett szakaszok mérnökségei megerősített készültségben várják a rájuk háruló feladatokat.

Oda…
A Hungaroring környéki forgalmi rend változásai az elmúlt évek gyakorlatát követik. Az M3 jobb oldalán, a 2/B autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki a VIP-vendégek részére. A versenypálya felé a Ring pihenőhelyen keresztül csak a VIP-vendégek hajthatnak ki.

A többi néző a 19+150 km-szelvénynél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötőútra, de a pálya Budapestről a 23-as jelzésű csomópont felől is megközelíthető. Az ideiglenes forgalmi rendet az autópálya feletti hidakra szerelt táblák jelezik.
 
És vissza
A verseny után Budapest felé a 23-as jelzésű csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelyen keresztül lehet felhajtani az autópályára, szükség esetén a haladósávot is lezárják, így a pihenőhelyről felhajtók elsőbbségadás nélkül juthatnak fel a pályára, sőt, a táblákkal jelzett szakaszokon a leállósáv is igénybe vehető majd Budapest irányába. A verseny ideje alatt az M1 és M3 autópálya teljes hosszán szünetelnek a felújítási munkálatok.

A legnagyobb forgalomra szombat és vasárnap délelőtt, valamint ma délután, az ingyenes boxlátogatás idején lehet számítani. A Budapestre vezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, 14 és 15 óra között, vasárnap pedig a verseny végeztével, 16 és 18 óra között fog jelentősen megnövekedni.