Mika Häkkinen kétszeres F1-es világbajnok Magyarországra érkezett. Nem a Magyar Nagydíjon fog indulni, sőt nem lesz túraautó futam sem. A Johnnie Walker felelőségteljes alkoholfogyasztás nagyköveteként érkezett, és a következő üzenetet hozta magával: “Soha ne igyál, ha vezetsz”.

Ugy nem ittál?

Ugy nem ittál?

Ugye nem ittál?


Mielőtt a teljes magyarországi autós lakosság dehitratálódna a nyári melegben, eláruljuk, hogy természetesen az alkoholra gondolt, mikor ezen mondat elhagyta a száját. Az ittas vezetés sajnos az egész világon probléma, nálunk tavaly 154 ember életét követelték az emiatt bekövetkezett balesetek – mondta el Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány.   

Häkkinen és az ORFK üzenete egyértelmű, és kötelezően betartandó. Soha ne üljünk autóba ittasan, mert ezzel nemcsak magunkat, de a környezetünket is veszélyeztetjük! Szórakozás után üljünk taxiba, válasszuk az éjszakai járatokat, vagy vigyünk magunkkal egy szimpatikus barátot, aki józanul végignézi italozásunkat és hazafuvaroz bennünket. Magyarországon egy korty után is súlyosan megbüntet a rendőr, ne kockáztassunk egy pohár sör után sem!

A volt F1-es pilóta ugyan vizet osztott a Hősök terén leállított autósoknak, ő maga a whiskeyt kedveli leginkább. Mi mást mondhatott volna a Johnnie Walker küldötteként?