Csalódtak az olaszok

Csalódtak az olaszok

Tegnap a Motorsport Világtanács párizsi rendkívüli ülésén a McLarennek a főtervező, Mike Coughlan által jogtalanul megszerzett Ferrari-dokumentumok, és azok esetleges felhasználásának ügyében kellett megfelelnie. A tárgyalás végeztével a wokingi csapatra bizonyíték híján semmilyen büntetést nem róttak.

A Ferrari azonban nagyon rossz néven vette, hogy bizalmas adataik eltulajdonításáért és birtoklásáért – amit a Motorsport Világtanács is egyértelműen szabályszegésként minősített – még egy ejnye-bejnyét sem kapott a McLaren.

“A Ferrari megállapítja, hogy a Motorsport Világtanács bűnösnek találta a McLaren Mercedest. Ezért érthetetlennek és a sportszerűség alapvető elveinek megsértéseként értékeli, hogy a logikus és elkerülhetetlen büntetés elmaradt. A mai döntés legitimálja a tisztességtelen viselkedést, veszélyes precedenst teremtve ezzel.”

“Sőt, a döntést azt mutatja, hogy szigorúan bizalmas információk hónapokig tartó birtoklása és azok illetéktelen felhasználása nem von maga után semmilyen büntetést. A McLarenről csak véletlenül derült ki, hogy az információk birtokában van, ha ez nem így történt volna, még most is birtokolnák azokat, ez pedig nagyon súlyos dolog a Forma-1-ben, ahol a legkisebb részletek is számítanak. A Ferrari szerint ez nagyon káros a sport hitelességére nézve” – állt a csapat közleményében.