Bár korábban július végére ígérte a döntést a jövő évi felállásról a Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore most inkább halogat.

“Még adok magamnak pár hetet a döntésig. Szeretnék jobb autót adni a versenyzőim alá, hogy jobban megítélhessem a teljesítményüket” – nyilatkozta a Renault-főnök az Auto Motor und Sportnak.

Pletykák szerint az olasz azért nem sieti el a végső döntést, mert Fernando Alonsót szeretné visszahozni a csapathoz, hiszen nyílt titok, hogy a spanyol világbajnok nem érzi magát felhőtlenül a McLarennél. Találgatások szerint Alonso mclarenes szerződése érvényteleníthető lesz, ha a holnapi párizsi FIA-tárgyaláson elmarasztalják a wokingi csapatot.

Piquet-nek nem kell a Spyker

Piquet-nek nem kell a Spyker

Piquet-nek nem kell a Spyker


Alonso mellé a tesztpilóta, az ifjabb Nelson Piquet kerülhet 2008-ban. A brazil pilótának azonban még tapasztalatot kellene gyűjtenie valahol, a de épp most árulta el, hogy bár hívták, a Spykerhez nem akart menni.

“Azzal az autóval csak veszíthet az ember. Nagyon nehéz vezetni, Sutil már megtanulhatta. Utolsó lennék, amíg nem szereznék annyi tapasztalatot, mint ő. Közben a versenyzőpiaci értékem is odalenne, mert az emberek elég rövidlátóak ezen a téren” – magyarázta a döntést Piquet.

A német Auto Motor und Sport szerint Giancarlo Fisichella sem ül ölbe tett kézzel, várva a kirúgást, menedzsere már tárgyalásokba kezdett Sir Frank Williamsszel egy jövő évi lehetőségről.