Öt perccel az időmérő edzés vége előtt Lewis Hamilton az elsőségért küzdött a Forma-1-es világbajnokság Európa Nagydíján.  Scumacher-S gyors balos kanyarban Hamilton versenyautóján kidurrant a jobb első kerék, elképzelhető, hogy a futómű egy alkatrésze vágta ki. Ettől a McLaren irányíthatatlanul száguldott a gumifalba.

A pilóta ki tudott szállni az autóból, de nem tudott ráállni a lábára, ezért letérdelt, majd lefeküdt. Azonnal leállították az edzést, mialatt a pálya orvosán kívül a mentőautó is a helyszínre sietett. A fiatal pilótát hordágyon vitték el. Szerencsére integetett a nézőknek és feltartott hüvelykujjal jelezte, hogy jól van. A versenyzőt a pálya korházába szállították.


Ha holnap rajthoz állhat Hamilton, akkor is a legjobb esetben a tizedik helyről indulhat, miután csupán az üzemanyag-fogyasztós rész alatt teljesített viszonylag lassú körideje áll rendelkezésre. Ha azonban megsérült az autó motorja és a tartalék autót veszi igénybe, akkor további tíz helyes büntetésre számíthat.

Bízzunk benne, hogy nincs komolyabb baja.

A McLaren által kiadott információ szerint a kerékrögzítő pisztoly hibája miatt gond volt a kerék rögzítésével. Ron Dennis elárulta, hogy nincs külső sérülése Hamiltonnak, nem tört csontja és jól érzi magát. A csapat vezetője arról is beszélt, hogy valószínüleg a gumi volt a ludas és nem az autó valamelyik eleme okozta a balesetet.

Frissítve:

Fernando Alonso úgy nyilatkozott az edzés után, hogy csapattársa vélhetően rajthoz állhat holnap.

Ron Dennis: “Azt gondolom, csak egy kisebb agyrázkodása lehet. Jó formában van, így talán, de tényleg csak talán indulhat holnap.”

Martin Withmarsh (McLaren ügyvezető igazgató):”Az első jelek szerint holnapra rendben lehet a versenyre.”

Lewis Hamilton: “Abszolút jól vagyok, késöbb kiderül, hogy versenyezhetek-e holnap.”

A később pedig azt jelenti, hogy a holnapi ellenőrzővizsgálatok után derül csak ki, hogy a brit versenyző autóba ülhet-e a versenyen.

Így történt a baleset: