Tavaly, Michael Schumacher távozásakor többen is követték az “aranycsapatból” a világbajnokot, köztük a technikai igazgató – és kiváló stratéga – Ross Brawn is. Már az idény elején elindultak a találgatások, hogy a brit szakember hol folytatja az F1-ben, amikor visszatér.

A Honda biztosan megkereste egy ajánlattal, ezt maga az érintett sem cáfolta, de tavasszal azt nyilatkozta, hogy számára a Ferrari az első, és hogy nyáron tárgyal majd a csapattal. Arra is célzott azonban, hogy a régi beosztása nem vonzza, így a spekulációk arról is megindultak, hogy esetleg a le-, pontosabban felfelé lépő Jean Todtot váltaná a csapatfőnöki székben, sőt Schumachert is hírbe hoztákk azzal, hogy akár Brawn korábbi szerepét veheti át.

A nyár itt van, és vele az utóbbi évek egyik legnagyobb F1-es botránya is, amiben Brawn jóbarátja és volt kollégája, a már ex-ferraris Nigel Stepney a főszereplő. Hogy ez befolyásolja-e a brit szakember visszatérési szándékát, nem tudni, de a csapatfőnök, Jean Todt örömmel várja vissza a sikerkovácsot, először is a megbeszélésre, és persze a csapathoz is:

Idén tanul, jövőre irányít?

Idén tanul, jövőre irányít?

Idén tanul, jövőre irányít?


“Ross nagyszerű fickó, fantasztikus eredményeket ért el a Ferrarinál. Nem akarok a nevében beszélni, de ő is nagyon szomorú a mostanában történtek miatt. De ez nem zavarhatja meg a jövővel kapcsolatos döntéseinket. Persze őt is meg kellene kérdezni, de én már említettem, hogy a következő hetekben fogunk találkozni, és ezt most meg is erősítem újra” – nyilatkozta a hétvégén Todt.

Hogy mi is lesz a vége, még nem tudni, ugyanis vannak olyanok is, akik szerint komoly mozgolódások vannak a Ferrarinál, és vannak érdekkörök, amelyek sokkal szívesebben látnának egy hazai vezérkart, mint a külföldi nagyágyúkat. Ebbe illeszkedne az is, hogy Michael Schumachert tavaly úgy kényszerítették a visszavonulásra, hogy Brawn távozott ugyanakkor, és a mostani Stepney-ügy is ennek a történetnek egy újabb – és eddig kétségkívül leglátványosabb – fejezete.