Üdv mindenkinek!

Ez volt a csapat második otthoni versenye két héten belül, és amikor csütörtökön megérkeztünk, nagyon eltökélt hangulatban voltunk: mindent beleadunk a hétvégén, hogy jó eredményt tudjunk elérni. Pontosan ezt is tettük, és végig a maximumig nyomtuk. Ebben a pillanatban azonban ez a hetedik és a nyolcadik helyezést jelenti, így végeztünk ma. A csapattagok a lelátókon, minden beszállító, amely eljött, hogy megnézzen bennünket, minden támogató megérti a helyzetet. Két Ferrari, két McLaren és két BMW végzett előttünk. Nem ilyen versenypozícióra pályázunk, de nagy előrelépés ez az idény kezdete óta. És még mindig bizakodunk, mert tudjuk, több fejlesztés van még folyamatban.

Silverstone: Heikki Kovalainen rovata 2


Csapatársammal jól végeztük a gyakorló futamokat: semmi probléma és jó sok kör, pont úgy, ahogy szeretjük. A 7. és a 8. helyen voltunk a rajtnál ? egy kicsit hátrébb, mint egy héttel ezelőtt Franciaországban, de a teljesítményszintünknek megfelelően. A nagy meglepetés az előttünk lévő Ralf Schumachertől jött, aki egész hétvégén gyors volt. Tudtuk, hogy elé kell kerülnünk – és meg is tettük még az első kanyar előtt. Massa is elakadt a rajtnál, így az első kör végére már a P5-ön voltam.

Sajnos ennyire futotta a jóból. Néhány kör után a gumik nagyon kezdtek kopni, és kezdtem időt veszteni a kör lassú szakaszain. A kemény kompaund gumit használtam, mert úgy éreztük, a lágy kockázatos, és ugyanezt választottuk a második adagnál. Ugyanaz történt. Csak az utolsó adagnál, a lágy gumiknál lett az autó újra gyors és egyenletes. Rendszerint ugyanazt várná az ember mindkét autótól, de ma még furcsább volt a helyzet, mert Giancarlo esetében épp fordítva történt!

Silverstone: Heikki Kovalainen rovata 3


Úgyhogy ugyanazon a helyen értünk a célzászlóhoz, ahogy startoltunk: a 7., illetve 8. helyen. Nem erre törekszünk: az ING Renault F1 csapat minden tagja a győzelemért versenyez. De nincs ok a pánikra. A teljesítményünk folyton javul ? néhány héttel ezelőtt az R27-essel küzdeni kellett volna a ma délutáni pontszerzésért. És ebben az évben idáig a csapat kemény munkával, elemzéssel és logikus gondolkodással sokat jutott előre. Meg fogjuk most változtatni a megközelítésünket.

Ezen a héten Spa-Francorchamps-ban végzünk kiegészítő teszteléseket. Új alkatrészeket kell értékelni, amelyeket talán két hét múlva a Nürburgringen használhatunk. Lehet, hogy épp csak véget ért a verseny, de a következő már úton van?

Nemsokára találkozunk!

Heikki