A Mclarennél is betelt a pohár

Itt csomagolják ki az ürgebőrből a békaemberek küldeményeit

Itt csomagolják ki az ürgebőrből a békaemberek küldeményeit

A McLaren Mercedes a következő sajtóközleményt adta ki ma kora este:

„A McLaren 2007. július 3-án értesült arról, hogy technikai részlegének egyik vezető beosztású tagjával kapcsolatban a Ferrari nyomoz műszaki adatok megszerzése miatt. A csapat tudomása szerint az illető személyesen vett át műszaki információkat egy Ferrari-alkalmazottól áprilisban.

A McLarennek nincs köze az ügyhöz és elítéli a tetteket, a nyomozásban pedig teljes mértékben közreműködik majd. Az illetőt az ügy teljes felderítésének idejére a csapat felfüggesztette állásából.

Az ügyről a továbbiakban nem nyilatkozunk.”

A gyanúba keveredett mclarenes kilétét illetően egyelőre még találgatások sincsenek. Azt sem lehet tudni, hogy a Ferraritól épp most kirúgott, kémkedéssel és szabotázzsal gyanúsított Nigel Stepney ügyéhez kapcsolódik-e a McLaren-dolgozó esete, vagy két külön ügyről van szó, mindenesetre nem lenne meglepő, ha a szálak összefutnának.

Az autosport.com saját már meg is nevezte a mclarenes kémet:  értesüléseik alapján Mike Coughlan, a csapat főtervezője a felfüggesztett vezető beosztású alkalmazott. Az internetes szaklap szerint Coughlan lakásában ma házkutatást tartottak, ahol meg is találták a Ferrari műszaki anyagait.

A 48 éves Coughlan 2002 óta  van a McLarennél, korábban az Arrowsnak, a Ferrarinak és a Tyrellnek is dolgozott.