A német Bild értesülései szerint az idény elején a Honda által is megkörnyékezett Ross Brawn egyéves szabadságáról a Ferrarihoz fog visszatérni, méghozzá a csapatvezetői posztra, a visszavonuló Jean Todt helyére.

Brawn korábban azt nyilatkozta, hogy számára a Ferrari az első, és hogy velük kíván elsőként tárgyalni a jövőjéről, de ugyanakkor azt is elmondta, hogy a technikai igazgatói poszt már nem biztos, hogy kihívást jelentene neki.

Nem ez a jellemző idén

Nem ez a jellemző idén

Nem ez a jellemző idén


Sokan Brawn, Michael Schumacher és más fontos szakemberek tavalyi távozásában látják a Ferrari visszaesésének okát, egyes lapok pedig egyenesen krízisről írnak az olasz csapatnál. Tény, ami tény, a Ferrari jelenleg több ponttal van lemaradva a McLaren mögött, mint amennyivel a BMW előtt áll a bajnokságban (35 és 32 pont).

Az viszont, hogy Brawn valami gyors döntést hozna a közeljövőben, nem valószínű, pont most, amikor a Ferrari épp jóbarátja, Nigel Stepney ellen nyomoz egy zavaros ügyben.

Brawnnal együtt Michael Schumachert is hírbe hozták, hogy a jelenlegi kicsit formátlan tanácsadói szerepnél magasabb poszton bukkan fel jövőre a csapatnál, a Bild azt írta, hogy a futamokon tett látogatásaival erre készül fel. Annyi bizonyos, hogy a hétszeres világbajnok Magny Cours-ban újra ott lesz a verseny helyszínén.