Giancarlo Fisichella nem szerzett pontot a Renault-nak az észak-amerikai versenyeken, de a csapat hazai, Magny-Cours-i futamán ezt tartja az elsődleges célnak. Az olasz pilóta bízik a javuló autóban, a legfőbb riválisnak pedig a BMW-t tartja.

“Pontokat kell szereznem, ez az elsődleges. Azután pedig a BMW-vel kell küzdenünk, meg kell próbálnunk legyőzni őket. Velük vagyunk harcban az idei bajnokságban, meg kell próbálnunk minden versenyen megelőzni őket. Nem lesz könnyű, de az autó folyamatosan javul, lépegetünk előre, és motiváltak vagyunk. Alig várom, hogy a pályán legyek és dolgozhassak!” – nyilatkozta Fisichella.

Jól ment Amerikában

Jól ment Amerikában

Jól ment Amerikában


Az idei újonc Heikki Kovalainen a gyenge szezonkezdet után végre formába lendült, mind a kanadai, mind az amerikai versenyen pontokkal zárt. A Renault finn pilótája szeretné továbbvinni ugyanezt a lendületet a következő futamokra is.

“Azt hiszem lendületben vagyok és szeretném ezt Franciaországban is megőrizni. Montreal volt az eddigi legjobb F1-es eredményem, Indianapolis pedig a legjobb versenyem: jó hétvége, semmi hiba, semmi gond, öt körben vezettem, az autó és én is jól teljesítettünk. Ahogy javul az autó, megmutatkozik az eredményemen is” – mondta magabiztosan Kovalainen.