Ralf magára talál?

Ralf magára talál?

A keddtől csütörtökig tartó tesztek első napján a mostanában “gyengélkedő” Ralf Schumacher végzett a legjobb eredménnyel Silverstone-ban. A teszteken kilenc csapat vesz részt, a Honda és a Super Aguri Anglia helyett a spanyolországi Jerezbe utazott.

A Toyotánál kedden elsősorban a Brit Nagydíjra készültek, a lehetséges beállításokat próbálgatták, de mivel az eddigi hét versenyen mindannyiszor kikapott csapattársától, Ralf a kvalifikációt is gyakorolta.

A német mögött a McLaren spanyol tesztpilótája, Pedro de la Rosa végzett. A wokingi csapat Silverstone-ban az idény eddigi legátfogóbb tesztprogramjára készül.

A harmadik legjobb Mark Webber lett a Red Bull-lal, bár a megbízhatóság továbbra is gondot jelent: az ausztrál versenyző autója – akár csak az indianapolisi szabadedzésen – Silverstone-ban is leállt. A Red Bullnál elsősorban az aerodinamikai fejlesztéseket és a gumikat próbálgatták.

Tegnap a Renault-nál is hasonló volt a “menü”, a munkát pedig Heikki Kovalainen végezte a brit pályán, az ötödik legjobb időt autózva. A Ferrarinál Luca Badoer tesztelt kedden. Az olasz pilóta délelőtt műszaki gondokkal küszködött, Schumacherhez viszonyított egy másodperces hátránya csak az ötödik legjobbnak számított. A vörösöknél ma Kimi Räikkönen veszi át a munkát. 

A BMW-s Nick Heidfeld hátfájdalommal küszködött, így a tesztet korán befejezte tegnap. A csapatnál ugyancsak az aerodinamikai fejlesztések kipróbálása volt terítéken. Heidfeldet ma Timo Glock váltja a BMW volánjánál Silverstone-ban.

Az Amerikából késve érkező Vitantonio Liuzzi csak délután kezdte vezetni a Toro Rossót, a teszt alatt elsősorban a Francia Nagydíjon bevetésre kerülő fokozat nélküli váltót vizsgálta.

A Williamsnél a japán Kazuki Nakajima vezetett, a tesztpilóta 124 körével ő teljesítette a legtöbbet tegnap. Az autóval azonban kiszaladt a pályáról, és letörte az első vezetőszárnyat, ezért a csapat grove-i bázisáról új alkatrészeket kellett hozatni.

Alkatrészekkel a Spykernél is voltak gondok, némelyik ugyanis még nem érkezett vissza Indianapolisból. A holland kiscsapat két tesztpilótát is bevetett tegnap, a spanyol Adrian Valles és a holland Giedo van der Garde is lehetőséget kapott.

Teszt, Silverstone, 2007.06.19.
Nem hivatalos eredmények

Név Csapat Idő
 1.  R. Schumacher Toyota 1:22.794
 2.  de la Rosa McLaren-Mercedes 1:22.915
 3.  Webber Red Bull-Renault 1:23.329
 4.  Kovalainen Renault 1:23.510
 5.  Badoer Ferrari 1:23.768
 6.  Heidfeld BMW Sauber 1:23.841
 7.  Liuzzi Toro Rosso-Ferrari 1:24.125
 8.  Nakajima Williams-Toyota 1:24.665
 9.  Valles Spyker-Ferrari 1:25.394
10. van der Garde Spyker-Ferrari 1:25.931