A Monacói Nagydíj óta a Ferrari nem tudja tartani a lépést a McLarennel, bár a tegnapi Amerikai Nagydíjon közelebb voltak hozzájuk, mint a korábbi két versenyen, de a futam után sem a pilóták, sem a csapatvezető nem igazán elégedett.

Felipe Massa a harmadik, dobogós helyen ért célba a két McLaren mögött, de nem volt valami boldog:
“Nem lehetünk elégedettek a harmadik hellyel. Mindent beleadtam, és örülök, hogy feljutottam a dobogóra. De ki kell találnunk, hogy hogyan kerüljünk a riválisaink elé. Éjt nappallá téve kell dolgoznunk a technikai fejlesztésen, hogy behozzuk az elmúlt három versenyen szerzett lemaradásunkat” – magyarázta a brazil.

Kimi Räikkönen szintén nem lehetett maradéktalanul boldog, mert a rossz rajt után csak eredeti helyére sikerült visszakapaszkodnia a verseny végére.
“Az autó gyors volt, de sokba kerültek a rajtnál elvesztett helyek. Értékes időt vesztegettünk el a lassabb autók mögött beragadva. A verseny utolsó szakaszában sikerült felzárkóznom Felipére, de sosem volt tiszta alkalom az előzésre, és mindketten gondoltunk a motorra is, aminek a következő versenyt is ki kell bírnia. Fejlődnünk kell, különösen a kvalifikáció terén, a célunk nem lehet más, mint a győzelemért küzdeni.”

Nincs ok az örömre

Nincs ok az örömre

Nincs ok az örömre


A csapatfőnök, Jean Todt is hasonlóan gondolja, és ő is inkább előre tekint:
“Ahogy számítottunk rá, nagyon szoros volt a verseny. Ahogy előre lehetett látni, a végeredmény másolta a rajtrácsot, bizonyítva, hogy mennyire fontos az élről kezdeni, ha az ember győzni akar. Valóban, az állás egyre bonyolultabb, de még tíz verseny van hátra. Jövő héten kipróbálunk néhány fejlesztést Silverstone-ban, amelyek segíthetnek visszatérni az idény eleji formánkhoz. Tagadhatatlan, hogy csalódottak vagyunk az elmúlt néhány verseny alakulása miatt, de mindenképp fordítani akarunk a helyzeten” – mondta a csapatfőnök.