Tegnap az Amerikai Nagydíjon Fernando Alonso és a futamot végül megnyerő Lewis Hamilton a verseny közepén óriási csatát vívtak. Alonso a 38. körben szinte kerék-kerék elleni küzdelmet folytatva próbálta megelőzni csapattársát a célegyenes végén. Miután a manőver nem sikerült, a spanyol a következő körben a célegyenesben autójával behúzódott a bokszutca irányába, mint a győztesek szoktak, de ekkor még csak a futam közepén jártunk. Sokan a frusztrált pilóta üzenetét látták ebben, amiért az akkor egyértelműen lassabb Hamiltont nem utasították, hogy engedje el őt.  
 

Nagy csatát vívtak

Nagy csatát vívtak

Nagy csatát vívtak


Alonso a futam után így magyarázta a kitérőt:
“Olyan sokáig követtem a másik autót, hogy az overallom, a siskaom, minden teljesen fekete volt a karbonfékek porától. Az autóm melegebb volt a normálisnál, ezért néha próbáltam kijönni az áramlatból, hogy hűtsem egy kicsit” – magyarázta a világbajnok.

Azonban nem árt felfigyelnünk arra, hogy Alonso nem nevezte néven Hamiltont – “a másik autó” -, és abban a koszos overallban ment a sajtótájékoztatóra, amiről beszélt. Ez pedig, a pedáns és szögletes csapatfőnöknél, Ron Dennisnél felér egy arculcsapással. Még sincs rendben minden.

A McLaren csapatigazgatója, Martin Whitmarsh is üzenetet látott a spanyol manőverében, bár a címzettnek Hamiltont tartotta:
“Igen, üzent, de Hamiltonnak. A versenyzők néha csinálnak ilyet. A futam bizonyos szakaszában Fernando egy kicsit gyorsabb volt, de Lewis kiválóan rajtolt és határozottan védte a helyét. Biztos vagyok benne, hogy minden versenyző szeretné, ha a csapat előreengedné, amikor éppen gyorsabb” – utalt Alonso szándékára Whitmarsh.

“Teljesen fair programmal küldjük ki mindkét versenyzőnket. A helyzet az, hogy mindketten győztesek, ha Fernando úgy szállt volna ki az autóból, hogy örül, hogy Lewis legyőzte, akkor aggódnék igazán” – tette még hozzá a brit szakember.

A kezét is szárította mi?

Alonso beintett a csapatnak? 3