A pénteki szabadedzéseken három versenyzőt is megbüntettek a FIA versenybírói, mert a bokszutcában átlépték megengedett 60 km/h-es sebességhatárt. Fizetett Kimi Räikkönen, a spykeres Adrian Sutil, a legtöbbe azonban Heikki Kovalainennek fájt a figyelmetlenség: ő 1200 eurós büntetést kapott.

Ha már Kovalainen: ahogy korábban is írtuk, felröppent a hír, hogy a finn versenyzőt a Renault-tól “átbuktatják” a Williamshez. A finn hírügynökség szerint a hír igaz, Frank Williams is megerősítette, hogy ajánlatot kapott a Renault-tól. A cserére a francia vagy a brit futam előtt kerülne sor, Kovalainen Alexander Wurzot váltaná, a Renault pedig ötmillió dollárt is adna a finn pilótával. Tovább erősíti a hírt, hogy a francia csapat jelenlegi tesztpilótája, Nelsinho Piquet nemrég azt nyilatkozta, hogy Silverstone-ban már ő vezeti a Renault-t.
 
A BMW Saubernél nemcsak a balesete miatt nem versenyző Robert Kubicát kényszerülnek nélkülözni Indianapolisban, hanem szokásos versenymérnökét is: az iráni származású Mehmi Ahmadi ugyanis nem kapott vízumot az amerikai bevándorlási hivataltól. Apró kis győzelem a “terror elleni háborúban”…

A befolyásos F1-esek

A befolyásos F1-esek

A befolyásos F1-esek


Bár az Amerikai Nagydíjon nem vesz részt, Michael Schumacher neve így is forgásban marad a hétvégén: az amerikai Forbes magazin ugyanis a héten publikálta az éves “Celebrity Power List”-jét, azaz a befolyásos hírességek százas listáját, amelyen a sok – számunkra ismeretlen – amerikai név között a visszavonult hétszeres világbajnok az előkelő 20. helyet szerezte meg. Érdekes, hogy a listán még egy F1-es versenyző szerepel, aki pedig nem más, mint Schumi utódja a Ferrarinál, Kimi Räikkönen. A finnt a 41. helyre sorolták.

A spykeres Christijan Albers nem szerepel a listán, de valószínűleg nem is ezért szakított menedzsmentjével. Az azonban biztos, hogy nyolcévi munkakapcsolat után kölcsönös alapon a hétvégén elváltak útjaik.

A múlt héten eltört. Most kibírja?

A múlt héten eltört. Most kibírja?

A múlt héten eltört. Most kibírja?


A Toyotánál a múlt hétvégén komoly gondot okozott a hibás felfüggesztés, ami kétszer is eltört a montreali pályán. A csapat kölni központjában a héten éjt nappallá téve dolgozva a hibás alkatrészt újratervezték, de valószínűleg az Amerikai Nagydíjat még a régi konstrukcióval kell teljesítenie a gárdának, mert az új elemek nem fognak megérkezni a versenyre.

A Toro Rossónál is az új alkatrész a téma, a csapatfőnök, Gerhard Berger bejelentette, hogy a Francia Nagydíjtól ők is bevetik az anyacsapat Red Bullnál már alkalmazott fokozatnélküli váltót. Azt a váltót, ami épp a tegnap délutáni szabadedzésen mondta fel a szolgálatot Mark Webber autójában, már sokadszorra. Fel van adva a lecke.

Végül pedig egy érdekesség: az idei szezonban csak a mclarenes Fernando Alonso és Lewis Hamilton az a két pilóta, akik teljesítették az eddigi hat futam mind a 384 körét és pontot is szereztek. Nem véletlenül vezetik a világbajnokságot!