Mivel Robert Kubicát a tegnapi vizsgálatok után a FIA szakemberei nem engedték versenyezni Indianapolisban, ezért helyére a csapat a 19 éves tesztpilótát, Sebastian Vettelt ülteti, a fiatal német most bemutatkozási lehetőséget kap versenyen is. Vettel azt mondja, hogy készen áll a futamra:

“Természetesen nagyon várom az első F1-es versenyemet, de azt kívánom, hogy bárcsak más körülmények között történne. Sosem kellemes, ha a csapattárs baleset miatt nem vezethet. Az indianapolisi pálya ismeretlen számomra, de holnap lesz két 90 perces szabadedzés. Jól ismerem az autót és elég sok tesztkilométer van már a tarsolyomban” – nyilatkozta Vettel a debütálásáról.

Vettel még csak 19 éves

Vettel még csak 19 éves

Vettel még csak 19 éves


A német versenyző a csapatfőnök, Mario Theissen pártfogoltja, aki a tavalyi Török Nagydíj óta a BMW Sauber harmadik számú pilótája. Vettel, amellett, hogy az utóbbi időben a BMW-nek tesztel – pontosabban nem tesztel – a World Series by Renault sorozatban versenyez. Beugrásával a BMW teljesen német csapat lesz Indianapolisban, Nick Heidfeld mellett a tartalékpilótává előlépett másik tesztversenyző, Timo Glock is német. Vettel a maga 19 évével minden idők negyedik legfiatalabb F1-es versenyzője lesz.

A lecserélt Kubica ezt mondta róla: “A legjobbakat kívánom Sebastiannak, biztos vagyok benne, hogy nagyon jó munkát végez majd.”