A Ferrarinak nem ment valami jól az elmúlt két versenyen, sem Monacóban, sem Kanadában nem tudták tartani a lépést a McLarenekkel. Felipe Massa szerint ennek technikai okai voltak, de az autó továbbra is versenyképes, a hétvégén ezért máshogy alakulhatnak a dolgok.

“Azt hiszem, könnyű lenne valami kifogást találni, hogy miért nem voltunk az élen. Úgy gondolom, hogy talán a monacói és kanadai aszfalt minőségéhez van köze, az autónknak nem feküdt. Nem volt jó a tapadásunk, nem igazán tudjuk, miért. Ez a verseny jó lesz arra, hogy meglássuk, tényleg az aszfalt volt-e a gond, vagy valami más. De én hiszem, hogy az autónk még mindig nagyon jó” – mondta a brazil Indianapolisban.

Massa – a ferrarisok közül egyelőre jobban szereplő pilóta – jelenleg 15 ponttal van lemaradva a bajnokágban élen álló Lewis Hamilton mögött. A fiatal brazil bízik benne, hogy Indianapolisban jól megy majd, és hogy fordíthat a helyzeten, közelebb kerülhet a McLarenekhez.

Tavaly kettős győzelmet szereztek Amerikában

Tavaly kettős győzelmet szereztek Amerikában


“Hát, remélem, ez jobb hétvége lesz, mint az előző. Természetesen azt várom, hogy jó lesz az autóm, és a győzelemért küzdhetek; visszajuthatok a bajnoki harcba, és javíthatok a pontkülönbségen. Jó hétvégére számítok. Tavaly egészen eddig nagyon rossz versenyeink voltak, ettől a versenytől kezdve azonban nagyon erősek lettünk. Múlt évben kettős győzelmet szereztünk egy nagyszerű autóval, ezért most is erős autóra és jó versenyre számítok, és arra, hogy fordíthatok a bajnokságon” – nyilatkozta Massa.