Kimi Räikkönen fejezte be az élen a négynapos franciaországi tesztsorozatot. A ferraris pilóta így egyenlített, míg az első két napon Lewis Hamilton volt fölényben, a második kettőn Kimi.
Mivel két-két nap különböző nyomvonalú pályát használtak, így azt nem mondhatjuk, hogy milyen szoros volt, az viszont már érdekesebb – ha nem is perdöntő -, hogy az eredmények szerint melyik csapat hol lehet majd jobb a következő nagydíjakon.


Míg kedden és szerdán a jövő heti Monacói Nagydíjat szimulálták a pilóták, addig tegnap és ma Montrealra készültek. Az eredmények szerint a McLarenek jobbak lehetnek majd Monte Carlóban – a Ferrarinál panaszkodtak is, hogy évek óta nem sikerül ott a győzelem -, ezzel szemben Kanadában a Ferrariknak állhat majd a zászló.

Már ha bármilyen következtetést is levonhatunk a teszteredményekből. A tesztelés az tesztelés, a verseny meg verseny ? ahogy Felipe Massa mondja. Majd meglátjuk.

Räikkönen mögött alig egy hajszálnyival – csak két századmásodperccel – lemaradva Giancarlo Fisichella érte el a második időt. A korábbi napokon pedig Nelsinho Piquet és Heikki Kovalainen sem ment rosszul. A Renault Spanyol Nagydíjon mutatott javulása a Paul Ricard-on is folytatódott, talán végre kimásznak a gödörből.

Nem úgy a Honda, akik a Paul Ricard után sem számíthatnak sok jóra, itt is ugyanúgy hátul maradtak, mint eddig.


Jenson Button pénteken csak egy Toro Rossót tudott maga mögé utasítani a földgömbös autóval.

A negyedik-ötödik helyet két “toyotás” szerezte meg ma, Franck Montagny a gyári autóval, míg mögötte a Williams-Toyota japán tesztpilótája, Kazuki Nakajima zárta a napot. David Coulthard a hatodik legjobb időt futotta a Red Bull-lal.

Mind az időjárás, mind a technika ördöge megkímélte a versenyzőket az utolsó napon, a munka napfényes időben zavartalanul folyt.


Teszt, 2007.05.18., Paul Ricard

Nem hivatalos eredmények:

1.  Räikkönen          Ferrari                     (B)  1:28.624  
2.  Fisichella         Renault                     (B)  1:28.641  
3.  de la Rosa         McLaren-Mercedes        (B)  1:29.249  
4.  Montagny           Toyota                      (B)  1:29.312  
5.  Nakajima           Williams-Toyota         (B)  1:29.631  
6.  Coulthard          Red Bull-Renault        (B)  1:29.834  
7.  Rossiter           Super Aguri-Honda       (B)  1:29.869  
8.  Sutil              Spyker-Ferrari              (B)  1:29.869  
9.  Heidfeld           BMW-Sauber              (B)  1:29.978  
10.  Button             Honda                       (B)  1:29.989  
11.  Liuzzi             Toro Rosso-Ferrari      (B)  1:29.993