A Paul Ricard pályán szerdán is folytatódott a tesztelés. A csapatok az előző naphoz hasonlóan a monte-carlói versenyhez végeztek szimulációt. A pilóták a Monacói Nagydíjon először bevetésre kerülő szuperlágy keverékű gumikat is kipróbálták, és bár a tesztpályára túl lágynak bizonyult, a futamra jónak érezték a csapatok.

Szerdán is verhetetlen volt az újonc

Szerdán is verhetetlen volt az újonc

Szerdán is verhetetlen volt az újonc


A legjobb időt ugyanúgy, mint kedden, tegnap is Lewis Hamilton érte el, őt a ferraris Felipe Massa követte.

A BMW hozta a szokásos formáját, a két élversenyző mögött Robert Kubica a harmadik helyre hozta be az autót. David Coulthard, a Monaco-specialista még a szimuláción is jó eredményt hoz, a javuló Red Bull-lal negyedik lett, őt pedig Takuma Sato követte a Super Agurival.

A Renault-s Heikki Kovalainen futotta tegnap a legtöbb kört, 151 köréből két teljes verseny kijött volna. A francia csapatnál is a Monacói Nagydíjra készültek, és új légtertelő elemeket próbáltak ki.

Rubens Barrichello a Hondával egy teljesen új aerodinamikai csomaggal kísérletezett, amit ugyan jónak érzett, de az ideje fél másodperccel maradt el a korábbi fejlesztéssel elérttől. A brazil pilóta számára különleges volt a mostani teszt, ugyanis újra kellett tanulnia a pályát, mert a Ferrari sosem tesztelt itt. Barrichello utoljára 1992-ben járt a Paul Ricard-on, még a Jordannel!

A Toro Rossónál a tesztelési feladatokat tegnap a háromszoros ChampCar-bajnok, Sebastien Bourdais vette át: a williamses Alexander Wurz és Ralf Schumacher Toyotája mögött a tizedik időt futotta.

Csütörtökön és pénteken is folytatódik a tesztelés, de már egy másik nyomvonalon, a Monaco-szimuláció után a Kanadai Nagydíjra készülnek a csapatok.

Teszt, 2007. 05. 16., Paul Ricard

Nem hivatalos eredmények:

 1.  L. Hamilton           McLaren-Mercedes    (B)  1:05.614  
 2.  F. Massa              Ferrari                         (B)  1:05.755  
 3.  R. Kubica             BMW-Sauber             (B)  1:06.185  
 4.  D. Coulthard         Red Bull-Renault         (B)  1:06.201  
 5.  T. Sato                 Super Aguri-Honda     (B)  1:06.281  
 6.  H. Kovalainen       Renault                       (B)  1:06.302  
 7.  R.Barrichello         Honda                        (B)  1:06.516  
 8.  A. Wurz               Williams-Toyota          (B)  1:06.576  
 9.  R. Schumacher      Toyota                       (B)  1:06.598