Az új spanyol versenyhelyszín, Valencia a politikai viták kereszttüzébe került, mivel Bernie Ecclestone még tegnap elárulta, hogy a megegyezés egyelőre feltételes, a szerződés akkor kerül aláírásra, ha a tartományi kormányzat elnöke nyerni tud a május 27-i választásokon.

Magyar szemmel nézve nagyon ismerős a történet, láttunk már ilyet és ugyanezt pepitában is itthon. A jobboldali Néppárt újraválasztásra váró jelöltje, Francisco Camps, aki jelenleg is Valencia tartomány elnöke, azonnal azzal a váddal szembesült a kormányzó Szocialista Munkáspárt részéről, hogy a bejelentéssel-ígérettel befolyásolni akarja a választásokat, miután Ecclestone kikotyogta, hogy: “A szerződést nem írjuk alá a választások utánig, de meg vagyok róla győződve, hogy ez meg fog történni.”

Városi pálya lesz Valenciában


Mind a helyi ellenzék, mind a madridi kormány részéről kritizálták Campsot, a szocialista párti gazdasági és munkaügyi miniszter, Inmaculada Rodriguez-Pinero így nyilatkozott:
“Ez az ügy sértő Valencia lakosaira nézve, akik felette állnak az ilyen alkuknak.”

A Szocialista Munkáspárt szerint Camps eljárása megsértette a választási szabályokat, ezért panasszal is éltek a választási bizottságnál. A közvéleménykutatások szerint jelenleg a Néppárt 57 százalékon áll, szemben a valenciai szocialisták 35 százalékával.

Mi azért reméljük, hogy akárki is nyer két hét múlva Valenciában, jövőre már izgulhatunk a spanyol kikötővárosban rendezett új Európa Nagydíjon!