Az Ausztrál Nagydíjhoz hasonlóan a maláj futamon is gyengén szerepelt a Honda. A csapat vezetője, Nick Fry  a Ferrari schumacheri aranykorának szakemberét, a tavaly szabadságra vonult Ross Brawnt hívná a csapathoz, hogy kilendítse őket a hullámvölgyből.

 

Az 51 éves brit szakember ugyan a Ferraritól vonult pihenőre, de a csapathoz szerződés nem köti, Nick Fry pedig brit sajtóértesülések szerint hajlandó lenne milliós ajánlatot tenni.

 

Sziasztok, megyek!
Brawnt szeretné a Honda 47


A Honda csapatnál a sikertelenség miatt hatalmas a feszültség, Jenson Button a futam után elárulta, hogy: „Elkeseredésünkben egymással kiabálunk, pedig ennek nincs értelme most.”

 

Brawn volt csapatánál azonban számítanak az elsőbbségükre egy ajánlat esetén:

„Ross egyértelműen szabadúszó most, de úgy hisszük, hogy van köztünk egy hallgatólagos megegyezés, miszerint velünk tárgyalna először, mielőtt a jövőjéről dönt” – mondta az olasz csapat szóvivője.

 

Brawn is hasonlóan nyilatkozott egy régebbi interjújában: „Annyit kaptam a Ferraritól, hogy velük lenne tisztességes először beszélni. De ha visszatérek, új kihívásra lesz szükségem” – mondta a brit szakember.

 
Sokan azt gondolják, hogy Ross Brawn csak akkor tér vissza régi csapatához, ha a csapatvezetői poszttal kínálják, Jean Todt helyére ülne, akit télen már kineveztek a Ferrari igazgatójává.