Az ausztrál verseny talán leglátványosabb jelenete volt, amikor a 49. körben a Red Bull Renault pilótája, David Coulthard egy vakmerően késői kifékezéssel megpróbálta megelőzni a Williams versenyzőjét, Alexander Wurzot. A lehetetlen manőver ijesztő balesettel végződött, a skót veterán levegőbe emelkedő autója csak néhány arasszal kerülte el Wurz fejét. A Satóra emlékeztető kamikazemutatvány következtében mindketten kiestek.

Coulthard, a mezőny korelnöke, azonnal magára vállalta a felelősséget:
“Az én hibám. Túl gyorsan érkeztem a kanyarba, nem hiszem, hogy Alexet [Wurzot] hibáztatni lehetne. Az egész verseny alatt későn fékezett, azt hittem, hogy elérkezett számomra a lehetőség. Ahogy kiderült, nem volt semmiféle lehetőség. Ilyen a verseny” – mondta a skót.

Wurz nagyon hasonlóan nyilatkozott az esetről:
“Szerintem elég optimista elképzelés volt ez tőle. Láttam őt a tükörből, nagyon messze volt. Csak az ütközést éreztem, és az autó már rám is zuhant ” – mondta.

A baleset két résztvevője a paddockban találkozott, Coulthard bocsánatot kért, kezet ráztak és megölelték egymást.

“Bocsánatot kért tőlem” – mondta Wurz – “David közismerten egy úriember, fair gesztus volt tőle. Bár sem rajtam, sem a csapaton nem sokat segít már. Kár érte, szerettem volna pontot szerezni a csapatnak, de ilyen az élet” – tette hozzá a Williams pilótája.