Montoya azonnal távozik az F1-ből 1

Montoya azonnal távozik az F1-ből

Ma hivatalos közleményben tudatta a McLaren Mercedes, hogy közös megegyezéssel felbontották szerződésüket Juan Pablo Montoyával. A kolumbiai versenyző helyett a hétvégi Francia Nagydíjon a csapat tesztpilótája, Pedro de la Rosa vezetheti majd a második ezüstnyilat.

A spanyol pilóta már tavaly is helyettesítette Montoyát, amikor állítólagos teniszsérüléséből lábadozott. Több pletyka is hallható Montoya azonnal távozása ügyében. Az egyik szerint azért vált meg tőle a McLaren, mert önállóan jelentette be, hogy a NASCAR-ban folytatja 2007-ben.

Más hírek szerint a DaimlerChrysler igazgatótanácsának elnöke, Dieter Zetsche elégedetlenségét fejezte ki a csapat gyenge szereplése miatt, és az Amerikai Nagydíjon történt baleset miatt végkép változást akart. Sőt, utasításba adta, hogy jövőre Fernando Alonso mellé tartsák meg Kimi Räikkönent.

“Tudom, hogy komoly erőfeszítést igényel majd a váltás, de nagyon izgatott vagyok a lehetőség miatt, hogy a NASCAR sorozatban folytathatom.” – nyilatkozta Montoya a váltásról. “A legtöbb időt, amit a Forma-1-ben töltöttem élveztem, és hálás vagyok a lehetőségért, hogy rendezhetem a magánéletem és a jövendő karrieremre koncentrálhatok.”

“Juan Pablo izgalmas versenyző, és szeretnivaló ember, aki meglátásom szerint sikeresen lép majd át a NASCAR szériába.” – mondta Ron Dennis, a McLaren csapatvezetője. “Egyetértettünk abban, hogy most annyi minden történik Juan Pablo körül, hogy szüksége van egy kis időre az autón kívül, hogy felkészüljön szakmailag és emberileg a jövőre.”

Montoya 2001-ben került a Forma-1-be, ahol előbb a Williams, majd a McLaren Mercedes színeiben versenyzett. Az eltelt idő alatt 95 futamon állt rajthoz, hét futamgyőzelmet és 12 pole pozíciót szerzett.