A McLaren pilótái a DTM-re szavaznak 1

A McLaren pilótái a DTM-re szavaznak

Mika Häkkinen új járművel bővítette autóparkját. Az 1998-99-ben a Forma-1-ben világbajnoki címet szerző finn pilóta most vette át legújabb játékszerét, egy CLK DTM AMG Cabriolet-t.

Ez a világ leggyorsabb nyitott négyüléses kocsija. A kocsit 5,5 literes kompresszoros motor gyorsítja négy másodperc alatt 100 km/órára. Az 582 lóerős V8-assal az autó végsebessége 300 km/óra, ahol az elektronika állítja meg a Mercedest.

Nem csak a DTM-ben versenyző Häkkinen, de utódai a McLaren pilótai is kedvelik a gyors kocsikat. Juan Pablo Montoya is egy CLK DTM AMG Cabriolet-t vezet, a csapattársa Kimi Räikkönen 2005 óta a modell Coupé változatát használja.

Ez valamelyest gyorsabb mint Montoya kocsija, hiszen 3,9 másodperc is elég a százas sprinthez a végsebessége pedig 320 km/óra.

Nem csak motorjukban idézik a versenytechnikát az utcai DTM CLK-k, de többi részletükben is. Erősített differenciálművet, a féltengelyeket szerelnek be, a stabilitásról állítható magasságú és keménységű futómű gondoskodik. Az elöl 19, hátul 20 colos felnik mögött , 360 illetve 300 milliméteres féktárcsák lapulnak.