A Chicago Bulls legendás játékosa, az NBA rekordere bármit arannyá változtat, amihez hozzáér. Vagy amit épp a lábára húz. Hosszú pályafutása során Michael Jordan rengeteg cipőben játszott, és ezek a csukák mára mind őrült értékesek lettek.

Így két amerikai vállalkozás, a Stadium Goods és a Christie’s újra összeszedett egy igazi, garázsvásárra való Jordan-féle cipőt, amelyeket egy kiállítást követően nagy közös árverésen fognak értékesíteni. A tematikus gyűjtemény végigköveti az Air Jordan cipők fejlődését, egészen korai prototípusokat is sikerült megszerezniük, lesz eredeti Air Jordan 1-es, a 2-es széria fejlesztői darabja, egyedi kivitel a 4-es szériából, és folytathatnánk a sort több aláírt, meccsen hordott, csapattársak által felvett darabbal. 

Szó szerint garázsvásárt rendeznek Michael Jordan használt cipőiből 1

Air Jordan 2 prototípus (forrás: Stadium Goods/Christie’s)

A gyűjteményt június elején állítják ki New Yorkban, az aukcióra a hónap végén kerül sor. A két cég nem először csinál hasonló árverést, az első körös Jordan-cipővásáron egymillió dollárt (285 millió forint) kaszáltak, de az idei nekifutástól ennél is komolyabb bevételt várnak. 

Szó szerint garázsvásárt rendeznek Michael Jordan használt cipőiből 2

Drake x Air Jordan 4 “OVO” (forrás: Stadium Goods/Christie’s)